Velkommen til vårt nye hjem

Hele høsten/efteråret ble totalt annerledes enn vi så for oss i juni.

Vi regnet med at vi kunne bli boende på Dutrupgaard til sommeren 2022. Derfor sa vi i mai ja til flere bestillinger for august, september og oktober, men Dutrupgaard ble solgt 29. juli.

Bestillingene ble gjennomført og det var for oss et kjærkomment avbrudd i pakke- og flytteprosessen. Bare noen timer etter vi hadde solgt Dutrupgaard fikk vi godkjent bud på ny bolig i Norge.

Høsten ble derfor usedvanlig travel med stadige turer mellom Danmark og Norge for å få orden på alt. Det var ikke mange av våre danske venner vi fikk tid til å møte i denne perioden. Det har vært ergerlig, men til gjengjeld håper vi å kunne se flere av dere på vårt nye sted. Vi kommer nok også til å være en del i København framover. Vår datter Caroline og familie flytter i februar 2022 inn i nytt hus i Kartoffelrekkene i København.

I mellomtiden sender vi derfor dette livstegnet for å si en stor takk til alle som har tatt godt imot oss i Danmark og som har inspirert og hjulpet oss med å utvikle Dutrupgaard.

Alt har sin tid og for oss bidro pandemien til at tiden for oss var inne til å flytte til «noe mindre krevende» enn et hus fra 1870 og på hele 880 kvm.

I skrivende stund sitter jeg og beundrer utsikten på Kobbasteinen. Vi flyttet mandag 1. november og var tilbake på Dutrupgaard og hentet siste flyttelass 2. desember. Det var virkelig vinter i Danmark opp over Jylland. Det gikk i 40 – 50 km i timen på motorveien mellom Århus og Hirtshals.

De siste ukene har vi rukket å skape et nytt hjem her på Kobbasteinen. For oss kjennes det ut til å bli riktig bra. I slutten av november fikk vi besøk av danske arkitektvenner som har tegnet skisser for nytt atelier vi håper å få bygget i løpet av våren.

Eiendommen er totalt forskjellig fra Dutrupgaard. Den består av fire moderne og lettstelte bygningskropper rundt en skjermet atriumshage. Vi får en egen gjesteavdeling og en skrivestue lenger nede på den vakre naturtomten. Det er også her god plass til å kunne ta imot venner og gjester som søker ro til sine arbeidsprosesser.

Birgitte får et stort atelier/galleri og Petter får kontor og båtplass. Alt sammen i vakre, fredelige og inspirerende omgivelser på Randøy – en times kjøretur nord øst for Stavanger.

Hjertelig takk for mange hyggelige stunder. Vi ser med glede tilbake på alle de gode minner fra tiden i Danmark. Vi ønsker dere alt godt for julen og det nye året.

Beste hilsener Birgitte og Petter Gilsvik

I en periode framover beholder vi våre danske telefoner og e-post, men vår nye norske e-post er petter@kobbasteinen.no og vår norske tlf. Petter +47 41428110 og Birgitte +47 91863736.

Nye adresse: Kobbasteinen kulturgard, Kobbasteinen 7, NO-4130 Hjelmeland