Kunst & Konsert 10. og 11. september 2022

Kunstutstilling med malerier av Birgitte Raen Gilsvik.  10. og 11. sept.  Åpen mellom kl 14. – 16..

Anita Bergøy, fra Mitt Italienske hjørne selgerpizza 10. sept. mellom kl 15. og 17.

Konsert med Kjell Inge Torgersen lørdag 10. sept. kl 17.

Birgitte Raen Gilsvik flyttet i november 2021 tilbake til Norge (Kobbasteinen på Randøy i Ryfylke) etter å ha bodd på Dutrupgaard like nord for København i 9 år.

Her gjenoppdager hun og lar seg inspirere av norske fjord og fjell.

Birgitte inviterer til kunstutstilling i Atelier Blaa på Kobbasteinen Kulturgard lørdag og søndag 10. og 11. september. Det blir vernissage lørdag 10. august kl. 14. – 15. Utstillingen vil være åpen mellom kl. 14. og 16. både lørdag og søndag.

Birgitte har siden sin debututstilling i 1997 hatt over 25 utstillinger i Norge, Danmark og Sverige.

Tidligere uttalelser om Birgittes kunst:

Lærrederne er malet råt og med selvsikkerhet og glæde ved fordybelse i arbeidet

Georg Reinhard Mathiassen, gallerist og kunstformidler ved Galleri Orange, Helsingør.

Hun reflekterar i sina målningar över skönheten, men även över förfallet i naturen, där livet och döden ingår som del i en oavbruten rörelse. Varje nyans i hennes måleri får betydelse för känslan som hon vill förmedla til betraktaren. Konkreta bilder bryts ner i mindre delar och enkla former, för att finna balans och tydlighet. Birgitte söker abstraktionen för att få en reaktion – att uppnå möjliga tolkningar och sinnliga upplevelser. Genom lager med pigment uppstår en lysande colorit som betraktaren inte kan undgå att beröras av. De intensiva blå och turkosa nyanserna som är så typiska för Birgitte lyfter fram den nordiska naturens ljus i hennes subtilt skabade landskap.

Elisabeth Christofferson, Konsthallen i Stockholm, 2017

Konsert med Kjell Inge Torgersen Lørdag 10. sept.

Kjell Inge har gjendiktet tekster av Sting til nynorsk. Hans konsert med tolkninger av Sting sine kjente tekster har flere ganger vært vist i NRK. Han har også utgitt flere cd-er og fått toppkarakter av norske musikkritikere:

Kjell Inge trenger inn under huden med sin sterke og karakteristiske stemme.

Du kan høre Kjell Inge Torgersen her:

Kjell Inge vil også synge eget anmelderrost materiale for oss. Konserten begynner kl. 17.00. Konsertbilletter kr 200,- kan bestilles på post@kobbasteinen.no

Parkering ved Randøy skole, Randøy ring 132. Ca 400 meter fra Kobbasteinen Kulturgard.

I utgangspunktet blir det utendørskonsert, men i Ryfylke må vi ha en plan B med tanke på været. Det blir salongkonsert om været ikke spiller med. Inne er det noe mer begrenset plass.

Anita Bergøy fra Mitt Italienske hjørne selger pizza 10. sept. Anita er biblioteksjef i Hjelmeland. Hun driver også Mitt Italienske hjørne, hvor hun selger pizza- og bakerovner, samt produkter rettet mot pizza og brødbaking. Hun vil selge pizza fra grillhuset på Kobbasteinen mellom kl 15.00 og 17.00 lørdag 10. september, eller så lenge beholdningen rekker.